Handige tips voor content management

Gebruik koppen in je webpagina’s

Op het web zijn bezoekers vaak op zoek naar een bepaald stukje informatie. Het liefst vinden ze het nog zo snel mogelijk ook! Daarom gaan bezoekers vaak scannend door je website heen. Ze beginnen pas echt lezen wanneer ze overtuigd zijn van het vinden van de juiste informatie.

Daarom is het belangrijk om je webpagina’s overzichtelijk op te bouwen. Als je korte alinea’s gebruikt met een duidelijke beschrijvende koptekst erboven, weten lezers precies wat ze kunnen verwachten.

Content manager

Plaats afbeeldingen in je teksten

Beeld maakt je tekst aantrekkelijker en zorgt ervoor dat teksten sneller worden gelezen. Het fleurt je website ook nog eens extra op!

Afbeeldingen bijsnijden kan lastig zijn

Het plaatsen van een afbeelding kan soms zorgen voor problemen:

  • Soms is de afbeelding veel te groot (aantal KB/MB). Dan wordt je afbeelding erg zwaar om te laden en gebruikers moeten wachten om je pagina te kunnen bekijken.
  • Misschien staan er ook wel personen of voorwerpen op de foto die je er liever niet op wilt hebben.
  • Of de afbeelding heeft de verkeerde verhouding, waardoor hij niet mooi naast je bijgaande tekst past.

Op dat moment is het handig op je afbeelding bij te snijden en te verkleinen. Wanneer je niet in het bezit bent van prijzige software zoals Adobe Photoshop, is http://www.croppola.com/ een goed gratis alternatief.

Afbeeldingen bijsnijden met www.croppola.com

Plaats linkjes in je tekst

Je navigeerd vaak door een website door middel van het klikken op de linkjes in het hoofdmenu. In het hoofdmenu staan daarom de pagina’s die de bezoekers het meest willen bezoeken. Dit zijn dus ook de meest belangrijke pagina’s van de website.

Soms zijn er ook relevante pagina’s die goed aansluiten op de tekst van zo’n hoofdpagina. Het is dus handig om binnen de teksten van pagina’s goed naar elkaar te linken. Op die manier blijven mensen geïnteresseerd, en vinden ze sneller of vaker de informatie die ze zoeken. Uiteindelijk zullen de bezoekers daarom langer op je website blijven.

Behaal je doelen: Stuur de gebruiker naar je belangrijke pagina’s

Jij als content manager hebt altijd wel een doel te behalen met je website. Soms is dat enkel informeren of misschien wil je wel dat mensen naar je winkel komen. Of je wilt dat mensen een aanvraag voor je product of dienst doen. Doormiddel van goed content management kun je mensen sturen om die doelen te behalen. Dit doe je door verwijzingen prioriteit te geven op je pagina. Je kunt dit bijvoorbeeld doen met grote kopteksten, opvallende knoppen of klikbare afbeeldingen die naar jouw belangrijke pagina’s verwijzen.

Laat je gebruiker actie ondernemen!

Vergeet ook niet om die belangrijke pagina’s goed in te delen. Wanneer je wilt dat mensen naar je winkel komen is het verstandig om je adresgegevens duidelijk te tonen, wellicht met een kaart van Google Maps of met een foto van je bedrijfspand. Wanneer je wilt dat mensen een aanvraag moeten doen is een telefoonnummer en een aanvraagformulier belangrijk.